Crashdiet

[LIVE REPORT] 2010-06-17 Tampere (Klubi) [FINNISH]

More
2 years 2 months ago - 2 years 2 months ago #163636 by peterlondon
peterlondon created the topic: [LIVE REPORT] 2010-06-17 Tampere (Klubi) [FINNISH]
Live Report : CRASHDÏET TAMPEREEN KLUBILLA

Ronnie James Dion ennenaikainen ja todella valitettava poismeno toukokuussa poiki paitsi paljon aiheellisia muistokirjoituksia myös pohdintoja rock ’n rollin tulevaisuudesta; kuka ottaa aikanaan Lemmyn paikan, mistä seuraava Ozzy? Tilanne näyttää kieltämättä ensivilkaisulla sangen synkältä. Stadioneita kiertävät pääasiassa 70-luvun puolella uransa aloittaneet mammuttiyhtyeet. Tarkempi tarkastelu kuitenkin valaa uskoa rock ’n rollin tulevaisuuteen. Airbournen ja Enforcerin kaltaiset yhtyeet ovat vain askeleen päässä lopullisesta läpilyönnistään, valmiina täyttämään AC/DC:n ja Iron Maidenin suuret saappaat. Muutamat timantit sen sijaan vaativat vielä hiomista; yksi tällainen hiomaton timantti on seuraava Mötley Crüe tai Skid Row eli Ruotsin Crashdïet. Loistavan startin uralleen saanut ruotsalaisnelikko ehti jo hajoamaan alkuperäisen laulajan Dave Lepardin päätettyä päivänsä 2006. Yhtye kuitenkin jatkoi Reckless Love -vokalisti Ollin voimin. Tuloksena oli tosin tympeähkö välityö, ”The Unattractive Revolution”. Vuonna 2010 Crashdïet on kuitenkin jälleen voimissaan keuloillaan laulaja Simon Cruz, jonka habituksen rinnalla lihonut Vince Neil vaikuttaa varteenotettavalta unelmavävyltä. Tampereen Klubilla 17.6. poikennut ruotsalaispartio oli tietysti nähtävä.

Lauteiden lämmittelystä vastasi makeasti nimetty Nitrokiss. Paikallislehdessä kovaa uhonnut Tamperelaisviisikko ei kuitenkaan pystynyt lunastamaan lupauksiaan ja jättämään Crashdïetia jäähdyttelijän rooliin. Nitrokiss soundasi kyllä hemmetin hyvältä, mutta biiseistä jäi puuttumaan se kuuluisa jokin. Jos Crashdïetin musiikissa kuuluu selkeästi 80-luvun Sunset Strip, olin aistivinani Nitrokissin ulosannissa häivähdyksiä esimerkiksi loppuaikojen Sentencedin melankolisuudesta. Ja se nyt vaan on sellainen resepti, jolla ei allekirjoittanutta vuonna 2010 hurmata.

Crashdïet
Crashdïet täräytti settinsä käyntiin yllättäen tuoreinta ”Generation Wild” levyä edeltäneellä demobiisillä Caught In Despair. Vaikka yhtye kärsikin lievistä käynnistymisvaikeuksista ja suhteellisen karseista soundeista, oli yksi asia selvä; bändi on löytänyt keulakuvan, joka pystynee täyttämään Dave Lepardin jättämän aukon. Helppoa se ei varmasti ole ollut, koska aikoinaan ensimmäisen kerran Riot In Everyonen kuullessani nimenomaan Daven ääni oli se tekijä, joka mielestäni nosti biisin välittömästi massan yläpuolelle. Simon Cruz, joka näyttää siltä että Danger voisi olla hänen toinen nimensä, omaa kuitenkin riittävän samankaltaisen äänen ja järjettömän määrän karismaa.

Ruotsin glam-nelikko tiputteli ”Rest In Sleaze” -debyyttilevyn hittejä yllättävän aikaisessa vaiheessa settiään; Queen Obscene, Riot In Everyone ja Tikket esimerkiksi kuultiin viiden ekan biisin joukossa. Toisaalta ihmekös tuo; pienoiseksi yllätyksekseni illan ehdottomasti toimivinta antia olivat tuoreimman ”Generation Wild” -levyn biisit. Eritoten encorena kuullut Armageddon ja Generation Wild rokkasivat lujaa. Generation Wildin kertsi tosin lainaa häiritsevän paljon Dream Evilin Children of the Nightin vastaavaa. Native Nature puolestaan esitteli aika paljon groovemman puolen Crashdïetista; hienoa, ihan tuli alkuaikojen Skid Row mieleen! Levyllä aavistuksen seesteisen Bound To Fallin toimivuus nousi livenä toiseen potenssiin. Ilmeisesti Helsingissä iltaa aiemmin kuultu In The Raw oli tiputettu setistä pois, joten tahmeahko kakkoslevy ohitettiin Tampereella täysin.

Simon Cruz
Hivenen heikoista soundeista ja selkeästä alkukankeudesta huolimatta Crashdïet oli harvinaisen viihdyttävä. OK, välillä soitto ja laulu oli vähän sinnepäin, mutta so what? Muistaako joku Johnny Thundersin ja sydäntensärkijät nimenomaan kellon tarkan livesoiton vuoksi? Ei helvetissä, rock ’n rollissa on kyse vauhdista ja vaarallisista tilanteista. Ja niitä Crashdïet tarjoili, metronomit yms. hinkkaaminen jätettäköön ihan eri kavereille.

Settilista: Caught In Despair / Queen Obscene / So Alive / Riot In Everyone / Tikket / Native Nature / Breakin’ The Chainz / Bound To Fall / Out Of Line / Rebel

Encore: Armageddon / It’s A Miracle / Generation Wild

By : Anssi Salonen
Source : http://www.lammaszine.fi/jutut/keikkaraportit/crashdiet-tampereen-klubilla/

“Well," said Pooh, "what I like best," and then he had to stop and think.
Because although Eating Honey was a very good thing to do, there
was a moment just before you began to eat it which was better than
when you were, but he didn't know what it was called.”
― A.A. Milne, Winnie-the-Pooh...
Attachments:
Last Edit: 2 years 2 months ago by peterlondon.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.119 seconds
Powered by Kunena Forum