Crashdiet

[ALBUM REVIEW] Rest In Sleaze by musiklandet.se [SWEDISH]

More
3 years 3 weeks ago #163081 by peterlondon
peterlondon created the topic: [ALBUM REVIEW] Rest In Sleaze by musiklandet.se [SWEDISH]
CRASHDÏET - Rest In Sleaze album
Source : www.musiklandet.se

"Vi är mer punk"
Jag har inte riktigt hängt med i den här nya vågen av Sleaze/glam-band som poppat upp. Chrashdiet är ett av dem, aktuella med skivan Rest in Sleaze, fastän de har uttryckt sig i en tidning att Sleaze är skittöntigt. De har kallat sig mer punk än glam, och lyssnar gärna på GG Alin och Discharge.

Skivan inleds med "Knokk Em down", ett spår i en ganska tråkig kostym. Balla riff, men temperaturen kommer inte riktigt upp. Något som jag förväntar mig på förstaspåret. Jag vill ju sugas in i skivan. Samma sak gäller väl egentligen de andra låtarna ända fram till spår nummer åtta "It´s a miracle", där det hela blir lite bättre. Kan bero på den stiliga basgången i början, men också att de taggar ner lite. Det låter faktiskt bättre ju slöare de spelar, så mycket bättre när de försöker göra en lugnare och vackrare låt. Den här låten blir Chrasdiets livbåt, annars vet jag inte vad.

Om jag ska vara helt ärlig så tycker jag att sångaren är dålig, och körerna är hemskt störande. Visst finns det en del snygga riff, och sjysta solon, men det är verkligen ingenting mer.

Det är duktiga killar, men det blir verkligen aldrig riktigt bra. De kanske borde sadla om och spela någonting annat. Kanske punk då, ifall de är så himla punkiga.
Skratta inte åt mig nu, men jag tycker att det är på tok med för mycket macho och power metal-stuk över det hela. Jag kanske inte har fattat grejen med den här musiken, men det är varken skitigt eller rockkänsla över den här skivan. Ljudet är fläckfritt och körerna känns polerade in i minsta detalj.

Vart tusan har "sex, drugs and rock n roll" tagit vägen? Ja, inte på den här skivan i alla fall, den attityden verkar ha försvunnit mellan framgången och det polerade ljudet.

Written by Alex Wiman 2005-09-18

“Well," said Pooh, "what I like best," and then he had to stop and think.
Because although Eating Honey was a very good thing to do, there
was a moment just before you began to eat it which was better than
when you were, but he didn't know what it was called.”
― A.A. Milne, Winnie-the-Pooh...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.112 seconds
Powered by Kunena Forum